Keresés befejezése

Gluténmentes fehér házikenyér kenyérsütőben

Gluténmentes fehér házikenyér kenyérsütőben

Gluténmentes fehér házikenyér kenyérsütőben

 

Elkészítési javaslat kenyérsütőben való sütéshez:

Hozzávalók 1db kenyérhez:

  • 300g GLUTÉNMENTES Kenyér lisztkeverék
  • 2g szárított élesztő
  • 2 evőkanál növényi olaj (olíva olajjal ajánlott)
  • 230 ml langyos víz

Elkészítés menete:

  • A langyos vizet és a növényi olajat öntsük a kenyérsütő keverő tartályába.
  • Egy külön edénybe mérjük ki a kenyérlisztet és keverjük hozzá a porélesztőt, majd óvatosan öntsük a tál tartalmát a vízhez.
  • Alap vagy gluténmentes programon indítsuk el a készüléket (kb. 2-2,5 óra a teljes program)
  • Ha elkészült a kenyér és puhának találjuk, vagy csak szeretnénk ropogósabbá tenni a héját, akkor a kenyérsütőben pluszban is elindíthatjuk csak a sütési programot (kb. 15 perc) vagy kenyérsütő formából kivéve (óvatosan, ilyenkor még forró!) hagyományos sütőben felső sütéssel 10-15 perc alatt ropogósra süthetjük a kenyér héját.

Megjegyzés, tanácsok:

  • Kenyérsütő gépenként eltérő lehet a programok hossza és a ciklusok száma, de általánosan megfogalmazva az „Alap” program 2 dagasztási és kelesztési, illetve egy sütési ciklust tartalmaz. Illetve a beállításoknál közepes méretű kenyér (700-750g), közepesen átsütve és kb. 2-2,5 óra sütési időt érdemes választani.
  • Kérjük vegye figyelembe, hogy a különböző típusú kenyérsütő gépeknek eltérhetnek a keverő tartály és keverő lapát méretei, így előfordulhat, hogy az összetevőkből arányosan egy kicsit kevesebbet vagy többet kell bemérni a gép kialakításának megfelelően.

 

Extra tippek:

Amennyiben ropogós héjú kenyeret szeretne sütni, a program leteltével indítsa el pluszban csak a sütési programot (kb. 15 perc), vagy vegyek ki óvatosan a formából a kenyeret (ilyenkor még forró!) és hagyományos sütőben, felső sütéssel, süsse újabb 10-15 percig, 200 fokon.